29 Ocak 2009 Perşembe

Erkek ve Bayan Kol Saati Seçimi

Kol saati alışverişi hem bayanlar hem de beyler için ortak bir zevk. Zamanla adeta bir tutku haline gelmelerinde popüler kol saati markalarının sürekli yenilenen muhteşem tasarımları büyük rol oynuyor. Kimi zaman klasik modeller öne çıkarken, yazın daha açık renkler, bazen sportif, bazen de fonksiyonel saat modellerine yönelim artıyor.

Kullandığınız kol saatinin kıyafetinizle uyum içinde olması çok önemli. Bu yüzden işe giderken spor bir saat kullanmak biraz uyumsuz olabileceği gibi seçtiğiniz saat ile kıyafetin renk uyumu da son derece önemli. Bu yüzden alacağınız saat aynı anda birkaç farklı tarzla uyum içinde olursa değişik aktivitelerinizde de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Örneğin bayan kol saatleri için tavsiye edebileceğimiz açık renk taşlı ve deri kayışlı modeller hem günlük kullanımda üzerinizde son derece şık duracağı gibi, iş kıyafetleriyle de uyum içinde kullanılabilir.

Erkek kol saatlerinde ise metal kayışlı chrono özellik taşıyan modeller hem klasik hem de günlük ve spor giyimde kıyafetinizi kaldıracaktır. Plastik kayışlı quartz modelleri erkek kol saati seçiminde çok kullanışlı bulmuyoruz.

24 Ocak 2009 Cumartesi

Sevgililer Günü ve Kol Saatleri

Sevdiğiniz kişiyle kutlama yapmak için yılın en özel günlerinden biri olan 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken sevdiğini şaşırtıp sevindirmek isteyen herkesi bir telaş kaplar. Bir yandan mağazalarda yapılan indirimler, hediye seçeneklerinin bolluğu, klasik olmayan, heyecan verici, farklı bir sürpriz yapma çabası insanın iyice kafasını karıştırıp karar vermekte zorlayabilir. Hem değişik olan, hem bütçenize uyacak, hem de sevdiğinizin beğenebileceği bir şey bulmak zor gibi gözükse de istediğiniz tüm özelliklere uyabilecek aynı zamanda sevdiğinize verdiğiniz değeri de gösterecek güzel bir ipucu duymaya hazır mısınız? Erkek arkadaşınıza hediye edeceğiniz klas bir erkek kol saati ya da kız arkadaşınıza alacağınız şık parıltılı bir bayan kol saati son derece kalıcı ve tatminkar bir hediye olacaktır. Bütçeye göre seçeneklerinizin değişebildiği gibi birlikteliğinizdeki en önemli unsurlardan biri olan, beraber geçirdiğiniz zamanı ölçen bu hediye aynı zamanda günün anlam ve önemine binaen çok da manalı. Size bu konuda önerebileceğimiz, dikkatimizi çeken saatlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Seiko
Velatura

Seiko’nun elit koleksiyonları Premier, Sportura ve Actura’nın yanında yerini alan yeni marin koleksiyonu Velatura, her bir tasarımda rafineliği, teknolojide işlevselliği birleştiren 11 yüksek performans marin saatinden oluşuyor. 36 adet pırlanta ile süslenen bayan Velatura modeli, her ortamda kullanabileceğiniz kullanışlı, bir o kadar da şık bir tasarım. 10 bar su geçirmezlik, çizilmez safir kristal cam, takvim, kilitli toka, vidalı arka kapak, sedef kadran, çelik kasa ve bilezik gibi özelliklere sahip olan model, tam anlamı ile zerafetin tanımı.

Sportura
İlhamını motor sporlarından alan Seiko Sportura koleksiyonuna kusursuz yeni bayan modelleri de eklendi. Performans ve şıklığı bir araya getiren modeldeki kronograf 1/20 saniye aralıklarla 60 dakikaya kadar ölçüm yapabiliyor. Safir camı çerçeveleyen bezel 52 adet pırlanta ile bezenmiş. Paslanmaz çelik kasa, 100 metre suya dayanıklılık, vidalı tepe, vidalı arka kapak modelin diğer özellikleri.

Dolce Gabbana
Rocket


Siyah, beyaz, kırmızı ve altın renklerinin ve yoğun ihtişamlı ışıltıların hakim olduğu 2009 Kış D&G koleksiyonundaki saat koleksiyonları pırlantaları ile göz alıyor. Rocket isimli modelde en çk dikkat çeken özellik, zarif kasayı ve bileziği saran baget taşlar. Çelik ve altın kaplama seçenekleri bulunan model, şampanya ve siyah kadranlarla tamamlanıyor.